podiumkunst.net-logo-wit-rgb-transparant

Louis Andriessen

De Nederlandse componist, Louis Andriessen, heeft vanaf de jaren zestig een belangrijke stempel gedrukt op het muziekleven. Zijn talloze samenwerkingen met theatergroepen, andere componisten, musici, schrijvers en regisseurs hebben veel sporen achtergelaten in de Nederlandse archieven. Momenteel worden enkele initiatieven ontwikkeld om de impact en betekenis van zijn werk te onderzoeken en te belichten. 

De community van Louis Andriessen

Diverse partners slaan nu de handen ineen om niet alleen het werk en de ideeën van Louis Andriessen zichtbaar, hoorbaar en vindbaar te maken voor hedendaagse en toekomstige musici, componisten, liefhebbers, maar dit ook te plaatsen in het ruimere verband van het Nederlandse en internationale muziekleven. Podiumkunst.net, New Music NOW en toekomstige platforms zullen de basis vormen van een ruimer netwerkverband. Het netwerk zal informatie, podcasts, oral history, films en uitwisselingen tussen geïnteresseerden delen en stimuleren. Een ware Louis Andriessen community dus!

Lees alles over de familie Andriessen op de speciale pagina:

  • Het monument aan de Herenstraat 5, Utrecht

  • De Andriessens in Utrecht 1934-1950

  • De familieleden

  • Boekenlijst

  • Film: Wij, Andriessen.

  • Deel jouw herinnering aan de familie Andriessen in het gastenboek

Louis Andriessen
(1939-2021)

Louis Andriessen is donderdag 1 juli helaas overleden. Andriessen leed aan de ziekte van Alzheimer en is in een verzorgingstehuis in Weesp ingeslapen. Hij is 82 geworden.

Podiumkunst.net condoleert zijn familie, vrienden en collega’s en wenst hen sterkte. Het opzetten van een community rondom Louis Andriessen ziet Podiumkunst.net als een eerbetoon aan het mooie leven van Nederlands bekendste componist.