podiumkunst.net-logo-wit-rgb-transparant

Platform Nederlandse Dansdagen Digitaal

Een toonaangevend, interactief digitaal platform waar de Nederlandse dans centraal staat

Ook in het digitale domein versterken we de verbinding tussen artiest, publiek en deelnemer. Zo blijven we artistiek innovatief én relevant voor een groter publiek.

Met Platform Nederlandse Dansdagen (ND) Digitaal zetten de ND in op de verdere ontwikkeling en verdieping van de digitale mogelijkheden voor Nederlandse Dansdagen en daarmee voor het Nederlandse dansveld. Met het platform zoekt ND naar de ideale hybride vorm en inzet van digitale technologie, om ruimte te bieden voor artistiek inhoudelijke innovatie. Daarnaast moet het de verbinding met en impact op de samenleving versterken.

Binnen het project staan erfgoed, actualiteit en toekomst centraal:

  • Erfgoed: een gelaagd digitaal archief maakt het verleden van de Nederlandse Dansdagen, en daarmee de Nederlandse dans toegankelijk.
  • Actualiteit: het breder toegankelijke, online programma vergroot de impact van het festival.
  • Toekomst: makers krijgen de kans om te experimenteren, onder meer met virtual reality (VR), augmented reality (AR) en artificial intelligence (AI). Dit geeft een stimulans aan de digitale ontwikkeling van dans.

Met de projectbijdrage van Cultuurloket DigitALL bouwt ND een interactief en toonaangevend digitaal platform waar ruimte is voor kennisdeling, presentatie en productie.

In dit project werkt ND samen met Zuiderlicht, Podiumkunst.netAllard Pierson Bijzondere Collecties PodiumkunstenJacob’s PillowCinedansStudio 4DRRedouan Ait Chitt, Mortier Media, Partners dansWEB, Moving FuturesKorzoPLAN Talentontwikkeling BrabantNTR.

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met:

Simon van den Berg
Domeincoördinator theater
simon@podiumkunst.net

Laatste nieuws Nederlandse Dansdagen Digitaal