podiumkunst.net-logo-wit-rgb-transparant

Standaardisatie

Voor het verbinden van collecties, het structureren van data en het aansluiten bij bestaande ontwikkelingen is het van groot belang dat er podiumkunst-brede standaarden worden toegepast om de prachtige collecties bruikbaar te maken voor de gehele sector. 

Podiumkunst.net werkt toe naar een digitaal platform waarin het Nederlandse podiumkunst-erfgoed samenkomt. Dit platform wordt gedefinieerd als de verbindende ‘bruikbaar’-laag van de data, zoals beschreven in de DERA. Om dit digitale platform te kunnen maken, is een goede digitale infrastructuur nodig. Deze infrastructuur omvat afspraken en technische voorzieningen die het voor elke podiumkunsten-instelling met een archief of collectie mogelijk maakt om aan te sluiten bij het digitale netwerk. Het hart van deze digitale infrastructuur wordt gevormd door de Podiumkunst.net knowledge graph: het netwerk van verbonden digitale collectiedata uit de collecties binnen het podiumkunst-veld.

Artikelen

Video's

Praktijkvoorbeelden

Figuren

Externe links

Terug naar de kennisbank

Podiumkunst.net en onderliggende partners spannen zich in om de informatie in deze kennisbank te actualiseren en/of aan te vullen. Desondanks is het mogelijk dat de weergegeven informatie onvolledig en/of onjuist is. De informatie in deze kennisbank wordt u aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid.