podiumkunst.net-logo-wit-rgb-transparant

.

← Over Ons

Digitale toegankelijkheid

Podiumkunst.net wil dat de website voor iedereen toegankelijk is. Ons doel is om te voldoen aan de internationale afspraken voor toegankelijke websites WCAG 2.1. We doen ons uiterste best om onze website, diensten en evenementen zo goed toegankelijk te maken voor iedereen, echter begrijpen wij dat we dit nog niet altijd kunnen waarmaken. Wij vragen daarom jullie geduld en begrip dat onze toezegging op de toegankelijkheid van langere adem is.

Op 15 januari 2024  zijn de homepagina, een nieuwsbericht, de agenda, een projectpagina, de pagina over metadata in de kennisbank en de contactpagina getest. De website van Podiumkunst.net is voor een deel toegankelijk. Dat betekent dat sommige onderdelen nog niet helemaal voldoen aan de afspraken:

  • Podiumkunst.net toont video’s op de website die vooraf zijn opgenomen, nog niet alle video’s zijn ondertiteld (WCAG 1.2.2) of hebben een audiobeschrijving (WCAG 1.2.5). 
  • De oranje tekst op een witte achtergrond, of omgekeerd, een witte tekst op oranje achtergrond is niet voor iedereen goed leesbaar (WCAG 1.4.3).
  • Voor onder andere mensen die een voorleesbrowser gebruiken is niet altijd duidelijk naar welke pagina links verwijzen (WCAG 2.4.4). 
  • Het is niet altijd duidelijk welke teksten of afbeeldingen links zijn, de focus indicatie ontbreekt (WCAG 2.4.7).
  • Wanneer iemand met het toetsenbord navigeert, dan zijn niet alle links en interactieve elementen te gebruiken (WCAG 2.1.1).
  • Sommige afbeeldingen hebben geen alternatieve tekstuele beschrijving (WCAG 1.1.1).

 

Testen

In januari 2024 is een eerste toegankelijkheidstest uitgevoerd. Tijdens deze test is gebruikgemaakt van verschillende methoden, websites en programma’s: navigeren met enkel het toetsenbord, axe DevTools, WebAIM: Contrast Checker en Google Chrome. 

Vooruitblik

Podiumkunst.net verbetert de website aan de hand van de resultaten van de eerste toegankelijkheidstest. In de zomer van 2024 zal Podiumkunst.net een tweede, uitgebreide scan laten uitvoeren. In 2024 zal Podiumkunst.net ervaringsdeskundigen vragen om de toegankelijkheid van de website te toetsen. 

Feedback en contact

Kom je een toegankelijkheidsprobleem tegen? Of heb je vragen of tips? Stuur een mail naar communicatie@podiumkunst.net.