podiumkunst.net-logo-wit-rgb-transparant

Metadata

Hoe verbind je de metadata achter de prachtige collecties in het muziek- en theaterveld? En hoe maak je deze data beschikbaar voor alle podiumkunst liefhebbers? Podiumkunst.net heeft hiervoor gekozen voor het RDA-model als toekomst van metadateren in de podiumkunsten. 

Podiumkunst.net staat voor verbinden. Verbinden van het netwerk van podiumkunsten en het ontsluiten van hun collecties. Maar hoe pak je dat aan? Hoe verbind je de metadata achter de prachtige collecties in het muziek- en theaterveld? En hoe maak je deze data beschikbaar voor alle podiumkunst liefhebbers? Deze uitdaging is Podiumkunst.net samen met haar werkgroep metadata aangegaan: het RDA-model gaat de toekomst van metadateren in de podiumkunsten worden. Maar wat is metadata eigenlijk en hoe gaat het RDA-model helpen om collecties beter vindbaar en zichtbaar te maken?

Artikelen

Presentaties

28 oktober 2022 | No Time to Wait! 6 | Remco de Boer
Open isn’t enough for sharing

Video's

Figuren

Terug naar de kennisbank

Podiumkunst.net en onderliggende partners spannen zich in om de informatie in deze kennisbank te actualiseren en/of aan te vullen. Desondanks is het mogelijk dat de weergegeven informatie onvolledig en/of onjuist is. De informatie in deze kennisbank wordt u aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid.