podiumkunst.net-logo-wit-rgb-transparant

Vizier op Oost

Ontwikkeling van een breed inzetbare archieftool voor de podiumkunstensector, makkelijk doorzoekbaar voor het algemene publiek dankzij een speciale zoekwidget.

De archieftool en zoekwidget bieden kansen om op nieuwe manieren publiek te verbinden met onze geschiedenis.

Met het project Vizier op Oost verbinden de Arnhemse gezelschappen Theater Oostpool en Muziektheater De Plaats hun digitale archieven met elkaar en stellen deze tegelijk open voor het brede publiek. Ondersteund door softwareontwikkelaar Avisi en netwerkorganisatie Podiumkunst.net ontwikkelen zij een archiefoplossing die breed inzetbaar is in de podiumkunstensector en bovendien aangesloten wordt op het landelijke digitale netwerk van Podiumkunst.net.

De bijdrage van Cultuurloket DigitALL wordt ingezet voor de ontwikkeling van de archieftool en bijbehorende zoekwidget.

Nieuwe beleving van cultureel erfgoed

Deze archiefoplossing is het te ontwikkelen archiefsysteem dat het mogelijk maakt de archieven duurzaam en overzichtelijk te beheren en ontsluiten. De ontsloten archieven kunnen met elkaar verbonden worden door aansluiting met het digitale netwerk van Podiumkunst.net. Via een zoekwidget kan het publiek zoeken binnen de verbonden archieven van de Arnhemse gezelschappen en alle andere bij Podiumkunst.net aangesloten archieven.

Door een verbinding tot stand te brengen tussen tot nu toe verborgen of versnipperde archieven kan de informatie die in deze afzonderlijke archieven ligt opgeslagen worden verrijkt én ontstaan er kansen voor een nieuwe beleving van dit culturele erfgoed.

Beeld: Theater Oostpool door Salih Kilic

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met:

Mijke Sekhuis
Coördinator projecten
mijke@podiumkunst.net

Laatste nieuws Vizier op Oost