.

Webinar Archiveren voor Dummies – Digitaal vergaat niet, toch? Duurzaam digitaal bewaren

Digitaal vergaat niet, toch? Duurzaam digitaal bewaren

Dat je iets digitaal hebt opgeslagen betekent helaas nog niet dat dit op de langere termijn goed bewaard blijft. Hoe zorg je ervoor dat digitaal archiefmateriaal bruikbaar blijft én dat je het eenvoudig kunt vinden? Deze tweede Archiveren voor Dummies staat in het teken van digitale duurzaamheid.

Webinarreeks Archiveren voor Dummies

Met de Archiveren voor Dummies-serie helpen we de podiumkunsten om de touwtjes in eigen handen te nemen. Door een podium te bieden aan experts en praktijkvoorbeelden delen we tools, handvatten, richtlijnen en tips & tricks voor podiumkunstinstellingen om zelfstandig zorg te kunnen dragen voor hun archief. Zodat ze hun schatkamers duurzaam kunnen bewaren en open stellen voor anderen. 

Programma

Hoe bewaar ik duurzaam?

Tamara van Zwol, domeinmanager Houdbaar van het Netwerk Digitaal Erfgoed, heeft richtlijnen voor je om je digitale archief duurzaam in te richten, zodat gebruikers daar in de toekomst ook nog gebruik van kunnen maken.

Voor collega’s goed te vinden!

Sanne van de Velde, marketing medewerker bij Maas Theater en Dans, vertelt hoe zij hun digitale archief hebben ingericht zodat alle collega’s alles makkelijk terug kunnen vinden. Sanne deelt ook hoe zij ervoor zorgen dat nieuw materiaal gelijk op de goede plek terecht komt.

Voor wie?

Deze sessie van Archiveren voor Dummies is voor iedere podiumkunstinstelling die aan het begin staat van hun archief. Van individuele makers tot orkesten en festivals. 

Wanneer?

Woensdag 29 juni
15:00 – 16:30 uur

Waar?

Zoom link via de aanmelding

Inschrijven

Wil je ook weten hoe te beginnen? Meld je dan via onderstaande button aan.

Wil je op de hoogte blijven van andere Archiveren voor Dummies-sessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.