.

Open-call Inventarisatie Traject 2023

Beschrijven wat je hebt en waar het ligt

2 maanden | begeleiding coach | beschrijven archief | aanmelden 10 september

Deelname aan Het Inventarisatietraject is gratis. Wel wordt er verwacht dat je elke week tijd beschikbaar maakt om het traject te volgen (+/- 50 uur voor het gehele traject).

door Anna Klevan

Je weet dat je veel hebt. Maar weet je ook wat er in je archief zit, en waar het allemaal ligt? Tijdens het Inventarisatietraject word je 2 maanden bij de hand genomen door een coach bij het inventariseren van je (digitale) archief. Je beschrijft wat je hebt en waar het zich bevindt, zodat je meer inzicht hebt in je eigen archief en het makkelijker kan raadplegen. 

Het Inventarisatietraject is een ideale voorbereiding voor een verhuizing, overdracht, digitalisering, het openbaar maken van je archief of handig om te hebben zodat ook collega’s precies weten waar alles is. 

Wat ga je doen?

  • Je krijgt richtlijnen voor hoe je eenvoudig je archief kunt beschrijven, onder andere door voorbeelden en templates.
  • Je gaat zelfstandig door je archief heen en beschrijft eerst in grove lijnen wat jullie allemaal hebben. Daarna ga je steeds gedetailleerder te werk.
  • Je neemt deel aan twee bijeenkomsten, en ontvangt je coach voor een bezoek aan je kantoor/archief.
  • Je stelt onder begeleiding van je coach op welke vervolgstappen jullie nog moeten uitvoeren na afronding van het traject.

Voor wie?

Voor dit traject heb je geen voorkennis nodig. Iedereen kan instappen. Omdat het vaak gaat over administratieve, marketing of artistieke archieven, raden we aan dat een officemanager, marketingmedewerker of artistiek medewerker het traject volgt. 

Praktische informatie

Het traject vindt plaats van oktober t/m november 2023. De bijeenkomsten vinden op locatie plaats in Utrecht en/of Rotterdam. 

Deadline voor aanmelden: 10 september 2023

Mocht je vragen hebben over Het Inventarisatietraject, schroom dan niet contact op te nemen met projectcoördinator Guido Jansen (guido@podiumkunst.net).

Aanmelden

Wil je ook meer inzicht in wat je hebt en waar het zich bevindt? En kan je wat hulp gebruiken? Meld je dan uiterlijk 10 september aan voor Het Inventarisatietraject. 

Het Inventarisatietraject is een samenwerking van Podiumkunst.net en het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD). Ze nodigen instellingen en makers uit de design-, digitale cultuur- en de podiumkunstensector uit om met hulp van een coach hun archieven in kaart te brengen en plannen te maken om deze duurzaam te bewaren en toegankelijk te maken.

door Anna Klevan