.

Het Allard Pierson stelt de collecties van de Universiteit van Amsterdam beschikbaar aan het publiek en de wetenschap. Van archeologie, cartografie, boekgeschiedenis, Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, zoölogie en grafische vormgeving.

Beeld & Geluid brengt media samen. Diverse media, zoals radio- en televisie- programma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten worden samengebracht in één van de grootste archieven ter wereld. Muziekweb, voorheen onafhankelijk consortiumpartner, is per 1 januari 2022 gefuseerd met Beeld & Geluid.

Het Nederlands Jazz Archief verzamelt alle materialen over de Nederlands jazzgeschiedenis, van vroeger tot nu. Het bestaat uit zo’n 550 strekkende meter aan boeken, muzikantenarchieven, geluidsdragers, foto’s, knipsels en meer.

De Stichting Omroep Muziek bestaat uit het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest en produceert levende muziek voor de publieke omroep.

Theaterkrant is een uitgave van Stichting ter Bevordering van de Podiumkunst in Nederland (BPN). Volg het laatste nieuws, lees de nieuwste recensies en spit de theater- vacaturebank door.

The Need for Legacy is een stichting gevormd door een jonge generatie theatermakers van kleur die zich inspannen voor een inclusieve Nederlandse theatergeschiedenis.

Stichting Theater in Nederland is de gids naar theatercollecties. Honderden jaren aan podiumkunsten zijn hier in beeld gebracht en vormen een belangrijke bron van informatie voor het theaterdomein.
Stichting Theater in Nederland→

TivoliVredenburg is een Utrechts podium dat verschillende genres en publieksgroepen verenigt onder één dak. Het podium is diepgeworteld in de lange historie van poppodium Tivoli en Muziekcentrum Vredenburg.
Podiumkunst.net is opgenomen in de Basis Infrastructuur (BIS) via het ministerie van OCW en de Raad voor Cultuur.

Directieraad
Eppo van Nispen tot Sevenaer
Beeld & Geluid
Hans van Keulen
Allard Pierson/UvA
Jacinta Duttenhofer
Onafhankelijk voorzitter
Janine Dijkmeijer
Stichting BPN/Theaterkrant
Johan Oomen
Netwerkcoördinator
Monique in het Veld
Programmamanager
Paul Cornelisse
Stichting Omroep Muziek
Remco van Rijn
Stichting Theater in Nederland
Ruud Visschedijk
Nederlands Jazz Archief
Simon van den Berg
Domeincoördinator theater
Adviesraad
Alexander van der Meer
Programmamanager kunst & cultuur
Anton Kok
Kwartiermaker media, entertainment, cultuur, educatie en sociale ontwikkeling
Celia Okoro
Nachtburgemeester Nijmegen
Ditte Pelgrom
De Nieuwe Toneelbibliotheek
Eva Verboon
Cultureel programmamaker
Fanne Boland
Theater Oostpool
Frans Wiering
Universiteit Utrecht
Gert Plas
Poparchief Groningen
Hannah Bosma
Onderzoeker muziek, technologie, gender en cultureel erfgoed
Hedwig Heeremans
NAPK
Joan Biekman
Urban Chicks with Brains
Joep Grooteman
DIP
Jolanda Spoel
Bijlmer Parktheater
Josephine Zwaan
Artiest, producer en adviseur
Lucia van Heteren
Onafhankelijk voorzitter
Lutgard Mutsaers
Musicoloog
Martine de Bruin
Meertens Instituut
Melisa Cenik
Muziek, kunst en cultuur
Ronald Wintjens
Nederlandse Dansdagen
Sanne Lohof
Paradiso
Vanity Roxane Lammers van Toorenburg
DJ, creative producer en adviseur
Wytze Koppelman
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid
Laatste nieuws consortium →



Archivering van het niet-tastbare: NTF Pro dagen 2024

Kritiek, erfgoed en reflectie met de Theaterkrant en Podiumkunst.net
Samenwerkingen
Podiumkunst.net bestaat uit acht consortiumpartners. Er wordt daarnaast actief samengewerkt met de volgende netwerkpartners.

Het Kennisinstituut Cultuur & Digitale Transformatie stelt culturele instellingen in staat om nieuwe kansen en mogelijkheden te benutten aan de hand van de opkomst van de digitale transformatie in de maatschappij.

Het Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten is de eerste gezamenlijke marketing-, analyse- en administratietool van en voor de podiumkunstensector. In DIP wisselen podia, producenten en impresariaten data uit met als doel meer en diverser publiek naar de voorstellingen te krijgen. DIP is een gezamenlijk initiatief van de brancheverenigingen VVTP, VSCD en NAPK.
DIP →

Het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur is het samenwerkingsverband gericht op Nederlands ontwerperfgoed. Het netwerk werkt aan een toegankelijk geheugen voor de design en digitale cultuur en is een dynamische plek voor kennisdeling.

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is een netwerk van instellingen uit de cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek sector. Samen met leveranciers van erfgoed- software, provincies en gemeenten werkt het netwerk aan de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed.

Polifonia legt verbindingen tussen muziek, mensen, plekken en evenementen uit de zestiende eeuw met het hedendaagse. De bevindingen zullen voor iedereen beschikbaar worden gesteld op een online verbonden globale database – een knowledge graph – en zal ons begrip van het Europees muzikaal erfgoed doen vergroten.

Onder de paraplu van PublicSpaces werken verschillende organisaties samen aan een oplossing voor een gemeenschappelijk probleem: voor hun communicatie, informatie en mediacirculatie zijn ze grotendeels afhankelijk van Big Tech en hun platformen, gedreven door commerciële belangen.

De Theaterencyclopedie omvat informatie over alle podiumkunsten (m.u.v. muziek): toneel, dans, opera, muziektheater, musical, mime, cabaret, jeugdtheater, poppentheater, revue, show, variété, illusionisme en circus. Theaterliefhebbers én theaterprofessionals maken samen de Theaterencyclopedie actueel en compleet.