.

Één op één advies met de archiefcoaches van Podiumkunst.net

Steeds meer ensembles, theatermakers en dansgezelschappen gaan aan de slag met archiveren. En hoewel ze met alle beschikbare informatie wel een start kunnen maken, lopen ze al snel tegen een aantal vragen aan die heel specifiek zijn voor hun situatie. Zoals een wissel van een artistiek leider, de overdracht van een archief naar een stadsarchief of een aankomende verbouwing waardoor het archief verplaatst moet worden. Wat is nu in hún situatie het handigst om te doen?

Om begeleiding op maat aan te kunnen bieden werkt Podiumkunst.net sinds 2024 met archiefcoaches. Zij kunnen één op één ondersteuning en advies aanbieden. Of het nu gaat over het opstellen van een archiefplan of het beschrijven van een archief, de coaches denken mee vanuit de ambitie van het gezelschap.

De archiefcoaches nemen een breed scala aan kennis en expertise met zich mee, vanuit zowel de erfgoed- en archiefsector als ervaring binnen de podiumkunsten. Met deze dubbele achtergrond kunnen ze ideaal meedenken en adviseren over hoe je goede richtlijnen vanuit de archiefhoek het beste kunt inzetten binnen een podiumkunsten context. 

Eerder werkten we al met archiefcoaches tijdens Het Archieftraject dat we elk jaar organiseren. Sinds 2024 hebben we dit team uitgebreid met vier nieuwe coaches: Heleen van der Donck, Saffa Khalil, Nynke Kuipers en Astrid Schenk. De komende weken stellen we ze aan jullie voor! Heb je nu al vragen voor een van onze coaches? Stuur dan een mailtje naar loket@podiumkunst.net

door Guido Jansen