podiumkunst.net-logo-wit-rgb-transparant

.

← Over Ons

Perskit Podiumkunst.net

De perskit van Podiumkunst.net is bedoeld voor organisaties en individuen die naar buiten treden met een samenwerking met Podiumkunst.net. Een samenwerking omvat, maar is niet gelimiteerd tot, een gezamenlijk project, een persbericht, een video- of audiofragment (podcast), een fysiek of online evenement, een online artikel of landingspagina of drukwerk. 

In deze perskit volgen richtlijnen voor naamsvermelding, gebruik van het logo, de lettertypes en de kleuren uit de Podiumkunst.net huisstijl en de rechten van gecreëerde materialen en andere uitingen. 

Voor vragen over de perskit kun je contact opnemen met communicatie@podiumkunst.net.

Naamsvermelding

De verschillende partijen trekken samen op in de communicatie en marketing en benoemen de samenwerking in alle communicatie van het gezamenlijk project, persbericht, video- of audiofragment (podcast), fysiek of online evenement, online artikel of landingspagina of drukwerk. Hierbij wordt de naam van Podiumkunst.net gebruikt. Podiumkunst.net wordt altijd voluit en met een hoofdletter geschreven (of voluit gesproken voor audiofragmenten [Podiumkunst punt net]). In de communicatie, de documentatie en de (tussen)resultaten wordt waar mogelijk en/of van toepassing het logo van Podiumkunst.net gebruikt. 

In communicatie op sociale media waarop Podiumkunst.net actief is wordt Podiumkunst.net getagd:

Publiciteitstekst Podiumkunst.net

Mocht een samenvatting van Podiumkunst.net door een organisatie of individu gepubliceerd willen worden op bijvoorbeeld een website of in een persbericht, wordt onderstaande beschrijving gebruikt. Hier mag, afhankelijk van de uiting, ook een verkorte versie van worden gemaakt. Mochten er grote afwijkingen van onderstaande samenvatting willen worden doorgevoerd, dient dit altijd eerst te worden goedgekeurd door jouw contactpersoon bij Podiumkunst.net. 

Podiumkunst.net verbindt de schatkamers van de Nederlandse podiumkunsten en stelt deze open voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Het doel is een integraal en toegankelijk digitaal overzicht van het Nederlandse podiumkunst-erfgoed, dat de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten levend maakt en een inspiratiebron voor makers van nu en de toekomst kan vormen.

Daarvoor gaat Podiumkunst.net alle muziek- en theatercollecties onderbrengen in een netwerk van collecties dat toegankelijk is voor iedereen. Met de collecties wordt daarmee een inspiratiebron gecreëerd voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Ook is Podiumkunst.net een netwerk van en voor instellingen en gezelschappen in de sector. Dit netwerk biedt ondersteuning, inspiratie en bewustwording rondom het behoud en de digitalisering van het Nederlandse podiumkunst-erfgoed.

Toepassing huisstijl

Logo

Bij Podiumkunst.net wordt waar mogelijk altijd het logo gebruikt met de naam buiten het kader en in het zwart of wit.

Voor het gebruik van het logo in de andere Podiumkunst.net kleuren, word je verzocht contact op te nemen met communicatie@podiumkunst.net

Voor avatars (profiel foto’s op social media en in apps) wordt het logo gebruikt met de naam binnen het kader en in het zwart of wit.

De Podiumkunst.net logo's zijn hier te downloaden

RGB

CMYK

Lettertypes

In Adobe programma’s worden de lettertypes Euclid Triangle (koptekst) en Good Sans (body) toegepast. 

In gevallen waar de Adobe lettertypes niet beschikbaar zijn worden Jost (koptekst) en Montserrat (body) toegepast.

In gevallen waar alle voorgenoemde lettertypes niet beschikbaar zijn wordt Arial toegepast.

Kleuren

Hoofdkleuren:

oranje

wit

zwart

hex #ff7e27
r255 g126 b39
c0 m61 y85 k0

hex #ffffff
r255 g255 b255
c0 m0 y0 k0

hex #000000
r0 g0 b0
c0 m0 y0 k100

Secundaire kleuren:

blauw

geel

groen

hex #5677ff
r86 g119 b255
c74 m57 y0 k0

hex #ffe700
r255 g231 b0
c0 m0 y91 k0

hex #77fb4c
r119 g251 b76
c53 m0 y70 k2

Uitgelichte afbeelding

excl. tagline

incl. tagline

incl. tagline scherm

Rechten

Voor materialen die je van Podiumkunst.net wilt gebruiken die niet in deze perskit zijn vermeld, dien je eerst contact op te nemen met communicatie@podiumkunst.net om te garanderen dat je de juiste rechten hebt. Denk aan video’s en afbeeldingen geproduceerd door Podiumkunst.net. 

Voor de gecreëerde materialen en uitingen binnen de samenwerking met Podiumkunst.net liggen de rechten bij alle partijen die officieel tot de samenwerking behoren. 

Voor het gebruik van audiovisuele materialen in de samenwerking met Podiumkunst.net dienen beide partijen helder te hebben wie de rechten van de materialen beheert, ook als deze rechten bij een derde partij liggen die buiten de samenwerking valt.