.

The Need for Legacy finalist &Awards 2021

UPDATE 05/11/2021

The Need for Legacy en Chafina Bendahman zijn de winnaars van de &Awards Project- en Persoonsprijs, respectievelijk €20.000 en €5.000! Dat maakte de jury bekend tijdens het event Code Diversiteit & Inclusie op 5 november 2021.

Lees meer →

Finalisten &Awards 2021: Free Heri Heri For All, The Need for Legacy, Ilrish Kensenhuis, Barry Marré en Chafina Bendahman.

Na het juryberaad op dinsdag 12 oktober 2021 zijn de vijf finalisten voor de &Awards 2021 bekend. De jury bestond uit Julius Thissen, Ernestine Comvalius, Marlien Seinstra, André Heuvelman en Hui-Hui Pan. Zij selecteerden de finalisten uit bijna vijftig inzendingen. Wie nemen dit jaar de felbegeerde &Awards en een geldprijs van € 20.000 of van € 5.000 mee naar huis?

Tijdens het event Code Diversiteit & Inclusie op vrijdagmiddag 5 november worden de felbegeerde &Awards en geldprijzen uitgereikt. De &Awards zetten jaarlijks een project én een professional in de schijnwerpers die met succes bijdragen aan meer diversiteit & inclusie in de organisatie, sector en/of de samenleving.

Uit de inzendingen voor de projectprijs selecteerde de jury twee finalisten. Het gaat om de projecten ‘Free Heri Heri For All’ en de ‘The Need for Legacy’. De winnaar krijgt op 5 november tijdens het event van de Code Diversiteit & Inclusie de &Award Projectprijs en het bijbehorende geldbedrag van €20.000,-.

The Need for Legacy

De Nederlandse theatercanon kent veel meer makers van kleur wat in de media zichtbaar is. Stichting The Need for Legacy spant zich in voor een inclusieve theatergeschiedenis. Ze werken aan de bewustwording en zichtbaarheid, zodat het niet uit de archieven dreigt te verdwijnen. Door het schrijven van inclusieve geschiedenis werken ze ook aan een diverse en inclusieve toekomst voor het Nederlandse theater.

The Need for Legacy maakt het delen van verhalen en voeren van gesprek mogelijk. Hiermee creëren zij zichtbaarheid voor de diverse theatergeschiedenis, die nu nog vaak onzichtbaar blijft. De jury noemt dit krachtige gemeenschapsproject noodzakelijk en onmisbaar.

Lees meer en volg de &Awards via livestream