.

Webinar Archiveren voor Dummies – Achter slot en grendel? Je sleutel tot auteursrecht

Achter slot en grendel? Je sleutel tot auteursrecht

Je wilt laten zien wat je in huis hebt! Maar weet je eigenlijk wel wat je wel en niet mag met je archiefmateriaal? Liggen de auteursrechten van je registratie bij de regisseur van de voorstelling of de producent van de opname?

Maarten Zeinstra, auteursrechten jurist en informatiespecialist introduceert een aantal kernvragen over auteursrecht en archief die helpen goed om te gaan met je materiaal. Heb je een prangende casus die je wilt voorleggen? Stuur deze naar Maarten (info@ip-squared.com), dan zal hij je casus meenemen tijdens de bijeenkomst. 

En Andrea Langendoen, adviseur bij DEN, kennisinstituut cultuur & digitale transformatie, vertelt over de tool regeljerechten.nl waar je kunt checken hoe je er zelf voor staat, én welke acties je kunt ondernemen.

Webinarreeks Archiveren voor Dummies

Met de Archiveren voor Dummies-reeks helpt Podiumkunst.net de podiumkunsten om de touwtjes in eigen handen te nemen. Door een podium te bieden aan experts en praktijkvoorbeelden delen zij tools, handvatten, richtlijnen en tips & tricks voor podiumkunstinstellingen om zelfstandig zorg te kunnen dragen voor hun archief. Zodat die hun schatkamers duurzaam kunnen bewaren en open stellen voor anderen. 

Voor wie?

Deze sessie van Archiveren voor Dummies is voor iedere podiumkunstinstelling die aan het begin staat van hun archief. Van individuele makers tot orkesten en festivals. 

Wanneer?

Donderdag 24 november
15:00 – 16:30 uur

Waar?

Zoom link via aanmelding.

Wil je op de hoogte blijven van andere Archiveren voor Dummies-sessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.