.

31 MEI Webinar Archiveren voor Dummies #6 – Digitaliseren: van foto naar jpeg

Digitaliseren: van foto naar jpeg

Oej, de foto’s zijn aan het verkleuren. Het zou handig zijn als ik ze digitaal had, dan kan ik ze ook makkelijker weer gebruiken! Maar hoe pak ik zo’n klus aan? Tijdens dit webinar gaan we aan de slag met het digitaliseren van foto’s. 

Tineke Fopma van theatergezelschap Tryater maakt onder begeleiding van digitaal erfgoedcoach Nynke Kuipers van Erfgoed & Publiek een begin aan het digitaliseren van het foto-archief. We kijken mee, leren hoe we het zelf kunnen doen, of hoe we het voorbereiden om uit te besteden. En we denken na over hoe we al die digitale foto’s handig kunnen verwerken.

Webinarreeks Archiveren voor Dummies

Met de Archiveren voor Dummies-reeks helpt Podiumkunst.net de podiumkunsten om de touwtjes in eigen handen te nemen. Door een podium te bieden aan experts en praktijkvoorbeelden delen zij tools, handvatten, richtlijnen en tips & tricks voor podiumkunstinstellingen om zelfstandig zorg te kunnen dragen voor hun archief. Zodat die hun schatkamers duurzaam kunnen bewaren en open stellen voor anderen. 

Voor wie?

Deze sessie van Archiveren voor Dummies is voor iedere podiumkunstinstelling die aan het begin staat van hun archief. Van individuele makers tot orkesten en festivals. 

Wanneer?

woensdag 31 mei
15:00 – 16:30 uur

Waar?

Zoom link via aanmelding.

Aankomende sessies

Wil je op de hoogte blijven van andere Archiveren voor Dummies-sessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Terugkijken en -lezen

We hebben alle Archiveren voor Dummies webinars op één plek verzameld: kijk en lees ze hier terug.